Öronvägen 1

Nybörjarbok för trumset
 

 

 

 

Till komplåtar, earbeats & eartunesTill alla komp & fill
Boken är indelad i 13 kapitel som innehåller koordinations övningar, komp och fill-in, komplåtar, earbeat samt eartunes där eleven lär sig att spela till musik och läsa en trumstämma utifrån kapitlets innehåll. Som komplement finns alla komp och fills att lyssna och spela till på Soundcloud.

179 kr inkl. moms

Nybörjarbok

Denna bok innehåller framförallt grunderna i rock- och popspel som fjärdedelskomp, åttondelskomp och sextondelskomp. Eleven får också lära sig marsch, vals, shuffle, jazz och bossa-nova. Boken innehåller även teoriuppgifter, soloövningar och rytmensemble.

Komplåtar, earbeats & eartunes

I de 13 komplåtarna får eleven lära sig att läsa en trumstämma med bl a repristecken, dal segno och coda. Låtarna är inspelade två gånger, full version och version utan trumset. Som komplement till komplåtarna kan du träna till earbeats som är ”grooves” i rätt stil och genrer för kapitlet. Ytterligare möjlighet att spela till musik är eartunes. Du hittar låtar i rätt stil av all världens artister direkt från Spotify-listor.

Alla komp & fill

Som komplement till noterna i boken finns här alla komp och fill inspelade av Peter Svensson i Karlshamn. Länken öppnar Soundcloud i ett nytt fönster med information om rätt sidnummer och rad. Klicka på bok-ikonen så spelas kompet eller fillet.

Koordinationer

Till varje kapitel finns det koordinationsövningar där man tränar upp kontroll över armar och ben. Övningarna presenteras med bilder istället för noter.
I
På vår YouTube-kanal finns videofilmer med exempel och förklaringar till trumspel som relaterar till bokens innehåll. (på engelska).
https://www.youtube.com/playlist?list=PLXejBTQvJMGzRhP2Ze6qdm1UH5_p6rrd5
Här till vänster visas en sida ur
Öronvägen 1. Varje kapitel innehåller en sida med koordinationer, en sida med komp och fill-in samt en komplåt som innehåller komp och fill ur kapitlet.

 

Musik

Spela till komplåtar, earbeats och eartunes!
Kapitel 6
Kapitel 9
Kapitel 11
Kapitel 12
Kapitel 13