Press

Pressrelease 20130819

 

En trumskola för iPad!

 

En unik produkt har efter ett års utveckling äntligen lanserats av mitt företag, Beatnote Company. Det är en trumskola för iBooks som nu är online i hela världen. Boken heter myDrumbook och finns på iBooks Store.

Digitalt undervisningsmatrial är i sin linda och det känns roligt att vara tidigt ute och använda nya metoder för att lära sig ett instrument. Det är spännande att innehållet kan göras mer intressant än i tryckt format och

myDrumbook är betydligt mer interaktiv än vad en vanlig pappersbok någonsin kan bli.

Man lär sig genom att spela efter tydliga bilder och spela till mp3 filer i olika tempo både komp och fill-in samt låtar. Man kan även titta på videoklipp som tydligt visar hur momenten går till. Dessutom finns det koordinationsövningar, frågesport, ordlista och möjligheter att anteckna i boken.

Boken riktar sig till nybörjare som vill lära sig spela trummor och slagverkspedagoger som vill använda boken i undervisningen.

###

Utvecklingen går mer och mer mot digitala medier och sedan ett år utvecklar jag läromedel för iPad som läggs upp på Apples iBooks Store och blir tillgängliga för hela världen. Jag tycker att detta är en spännande ny bransch och har sedan september en bok på iBooks Store som är mitt försöksprojekt. Boken är gratis, på engelska och handlar om marschtrumslagning och skapades för att testa hur det är att samarbeta med Apple. Hela tiden har jag utvecklat den ”riktiga” boken som är en trumsetskola på engelska utan noter och interaktiv med text, bilder, animationer, ljud och video. 

Jag samarbetar med flera personer och företag för att få produkten så professionell som möjligt. Mina samarbetspartners är fotograf, trummis som objekt till foto och video, reklambyrå för logga/formatering/design, en amerikansk kille för prat-ljudfiler, amerikanskfödd engelsk lärare som korrekturläsare, programmerare av trum-ljudfiler och marknadsförare. myDrumbook finns på iBooks Store sedan i maj.