Boken är indelad i 13 kapitel som innehåller koordinations övningar, komp och fill-in, komplåtar, earbeat samt eartunes där eleven lär sig att spela till musik och läsa en trumstämma utifrån kapitlets innehåll.

160 kr inkl. moms utan CD              199 kr inkl. moms med CD

Nybörjarbok

Denna bok innehåller framförallt grunderna i rock- och popspel som fjärdedelskomp, åttondelskomp och sextondelskomp. Eleven får också lära sig marsch, vals, shuffle, jazz och bossa-nova. Boken innehåller även teoriuppgifter, soloövningar och rytmensemble.

Komplåtar

I de 13 komplåtarna får eleven lära sig att läsa en trumstämma med bl a repristecken, dal segno och coda. Låtarna är inspelade två gånger, full version och version utan trumset.

I

earbeats & eartunes

Som komplement till komplåtarna kan du träna till earbeats som är ”grooves” i rätt stil och genrer för kapitlet. Ytterligare möjlighet att spela till musik är eartunes. Du hittar låtar i rätt stil av all världens artister direkt från Spotify-listor.

Koordinationer

Till varje kapitel finns det koordinationsövningar där man tränar upp kontroll över armar och ben. Övningarna presenteras med bilder istället för noter.

På vår YouTube-kanal finns videofilmer med exempel och förklaringar till trumspel som relaterar till bokens innehåll. (på engelska).

Musik

Spela till komplåtar, earbeats och eartunes!