Öronvägen 1

Nybörjarbok för trumset

 

 

 

 

Till komplåtar, earbeats & eartunes

Boken är indelad i 13 kapitel som innehåller koordinations övningar, komp och fill-in, komplåtar, earbeat samt eartunes där eleven lär sig att spela till musik och läsa en trumstämma utifrån kapitlets innehåll.

129 kr inkl. moms

 

Nybörjarbok

Denna bok innehåller framförallt grunderna i rock- och popspel som fjärdedelskomp, åttondelskomp och sextondelskomp. Eleven får också lära sig marsch, vals, shuffle, jazz och bossa-nova. Boken innehåller även teoriuppgifter, soloövningar och rytmensemble.

Komplåtar

I de 13 komplåtarna får eleven lära sig att läsa en trumstämma med bl a repristecken, dal segno och coda. Låtarna är inspelade två gånger, full version och version utan trumset.

I

earbeats & eartunes

Som komplement till komplåtarna kan du träna till earbeats som är ”grooves” i rätt stil och genrer för kapitlet. Ytterligare möjlighet att spela till musik är eartunes. Du hittar låtar i rätt stil av all världens artister direkt från Spotify-listor.

Koordinationer

Till varje kapitel finns det koordinationsövningar där man tränar upp kontroll över armar och ben. Övningarna presenteras med bilder istället för noter.

Musik

Spela till komplåtar, earbeats och eartunes!